Avem nevoie de ;
-4 kg de rosii
-4 cepe
-4 morcovi mari sau 6 potriviti
-10 catei de usturoi
-100 ml ulei de masline
-sare de mare dupa gust
-3-4 lgt basilic ( daca aveti proaspat, o legatura )
Teiem rosiile in patru si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga apa care o lasa.
Curatam ceapa, morcovii si usturoiul si le punem la foc impreuna cu rosiile scurse bine. Ceapa se taie felii , morcovii in doua iar usturoiul intreg.
Lasam la fiert cca 40 min.
Dam rosiile prin sita manuala .
Sucul obtinut il punem din nou la fiert adaugand uleiul, sarea si basilicul.
Mai lasam la fiert pana salsa devine densa.
Punem sticlele la incalzit, turnam salsa fierbinte si o lasam acoperita cu o patura pana a doua zi.
Este un deliciu !
Pastele vor avea o aroma deosebita !
ce culoare frumoasa, Iulia! si micilor mei le plac pastele cat mai simple...sos de rosii si putin parmezan...gata cina ;)
RăspundețiȘtergereimi place scula aia ...sita manuala/ am vz si eu dar era cam scumpicica...ce mai pasezi cu ea? legume, cartofi?