Un desert cu un aspect foarte ademenitor si usor de realizat !
Pentru gogosele avem nevoie de ;
-200 gr faina
-220 ml apa
-80 ml ulei
-4 oua intregi
-un praf de sare
Crema:
-6 galbenusuri
-200 ml lapte
-150 gr zahar
-3 lg amidon
-3 plicuri vanilie
-o cana frisca batuta
Punem la fiert apa, uleiul si sarea. Cand clocoteste adaugam faina in bloc. Mestecam rapid pana se desprinde de cratita. Lasam aluatul la racit. Cand aluatul s-a racit, adaugam ouale pe rand. Secretul consta in adaugarea oualor...nu adaugam urmatorul ou pana nu este incorporat primul...
Tapetam tava cu hartie de copt si formam gogoselele cu un posh .
Dam tava la cuptorul incins...primele 15 min nu deschidem usa cuptorului deoarece riscam sa se lase gogoselele.
Se coc la foc mare.
Pregatim crema de vanilie:
-punem amidonul in laptele rece, mixam bine galbenusurile cu zaharul si vanilia, le turnam peste lapte si fierbem crema
pana se ingroasa.
-lasam crema la racit
-mixam cca 100 ml frisca lichida
-adaugam treptat cate o lg de crema in frisca
Le umplem cu crema de vanilie si frisca, deasupra ornam cu topping de ciocolata
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu