Blat :
-5 oua
-8 lg zahar
-5 lg iaurt slab
-10 lg faina
-2 lgt praf de copt
-2 lg cacao
Crema:
-1 plic budinca de ciocolata
-2 lg amidon sau faina
-2 oua
-4 lg zahar
-500 ml lapte
-3 lg zahar pudra
Mai avem nevoie de :
-2 pahare fragute
-300 gr frisca naturala
-cateva lg de zahar
-2 plicuri vanilie
-1 plic intaritor frisca
Mixam bine albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, galbenusurile cu zaharul ramas si iaurtul, turnam galbenusurile peste albusuri si incorporam faina in care am pus 2 lg de cacao si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava rotunda si o dam la cuptorul incins pt cca 20 min...pana trece testul scobitoarea.
Lasam blatul la racit.
Crema se face foarte simplu si rapid:
Intr-un bol punem praful de budinca, faina sau amidonul, zaharul, turnam putin lapte, mestecam si adaugam galbenusurile. Punem laptele la fiert , iar cand clocoteste turnam compozitia din bol, lasam sa dea 2-3 clocote si oprim focul. Intre timp mixam albusurile spuma cu 3 lg de zahar pudra si le incorporam in crema fierbinte cu grija.
Taiem blatul in doua , intindem crema, punem al doilea blat si il imbracam in frisca.
Deasupra punem fragutele si il dam la frigider pana a doua zi sau macar 4-5 ore...
Dragii mei este un tort rapid dar foarte aromat...
Pofta buna !!!!!
...si o felie pentru voi dragi fani !!!...
E incantator tortul tau cu fragute! Ieri am fost la tara, dar n-am gasit decat o manuta de fragute prin gradina. :)
RăspundețiȘtergere