Sunt zile cand nu avem chef sa aprindem aragazul, asa ca vin cu o idee ,,fara cuptor".
Ingrediente:
-500 gr piscoturi
-200 ml sirop natural de fructe
-10 piersici
-5 lg de zahar
-250 ml frisca naturala
-3-4 lg zahar pudra
Crema:
-200 ml lapte
-4 galbenusuri
-3 lg de faina
-100 gr zahar
-3 plicuri zahar vanilat
-150 gr unt
Modul de preparare;
-intr-un vas yena asezam piscoturile ,,imbaiate" in siropul de fructe ( eu am ametecat sirop de capsuni si fructe de padure, facut de mine bineinteles )
-spalam bine piersicile, le curatam de coaja si le taiem felii nu foarte mari.
-intr-o tigaie antiaderenta punem cele 5 lg de zahar si il caramelizam dupa care turnam piersicile si lasam cca 5 minute la foc potrivit .Hmmm, ies o nebunie, va asigur....
-lasam putin piersicile la racit dupa care le turnam peste piscoturi
Intre timp pregatim crema;
-mixam bine galbenusurile cu zaharul, adaugam faina
-punem laptele la fiert si cand este in punctul de fierbere adaugam amestecul de galbenusuri
-fierbem crema pana se ingroasa iar spre sfarsit adaugam vanilia
-lasam la racit crema dupa care, mixam bine untul si adaugam cate o lingura de crema rece.
-trebuie sa iasa o crema pufoasa
-intindem jumatate di crema peste piersici, dupa care punem inca un rand de piscoturi, peste ele cealalta jumatate de cantitate de crema iar deasupra frisca batuta bine cu 3-4 lg de zahar pudra
Dam desertul la rece...stiu, e greu de asteptat, dar, altfel nu e la fel de bun !!!
Pofta buna natiune !!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu