Ingrediente
Blat :
-6 oua
-8 lg zahar
-10 lg faina
-1 lgt bicarbonat de sodiu
-2 lg smantana ( 40% grasime )
-300 gr visine
Crema:
-500 ml lapte
-1 budinca vanilie
-3 plicuri zahar vanilat sau 1 fiola esenta vanilie
-5 lg zahar
-2 lg faina sau amidon
-2 oua
Modul de preparare:
-pregatim forma de copt , tapetand-o cu hartie de copt si bineanteles pornim cuptorul la aragaz
-separam albusurile de galbenusuri
-mixam bine albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar ( eu folosesc la orice blat zahar pudra, se incorporeaza mai bine )
-mixam bine galbenusurile cu zaharul ramas, adaugam smantana si mai mixam putin
-turnam galbenusurile peste albusuri cu atentie, incet,incet...
-adaugam faina in care am pus bicarbonatul
-turnam compozitia in forma de copt
-peste visinele scurse bine de suc punem 2 lg de faina, dupa care le punem deasupra compozitiei
Dam la cuptor, facem testul scobitoarea si lasam blatul la racit in forma.
Dupa racire taiem blatul in doua si preparam crema:
-separam albusurile de galbenusuri
-amestecam la rece praful de budinca, faina, adaugam putin lapte din cantitatea de 500 ml, adaugam cele doua galbenusuri
-intr-o craticioara punem laptele la fiert cu zaharul
-cand laptele incepe sa clocoteasca, turnam amestecul de budinca, lasam 2 minute sa fiarba si adaugam vanilia
-intre timp mixam la maxim albusurile cu 2 lg de zahar pudra
-cand luam cratita de pe foc, lasam 2 minute la racit si adaugam in crema fierbinte albusurile batute spuma, crema va deveni o pufosenie...
-intindem crema peste blat
Deasupra ," o ploaie de zahar pudra" si e gata.
Ideal ar fi sa stea macar patru ore la rece...acum vedeti si voi cum reusiti, la mine nu prea prinde timpul asta....!!!
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu