Pufoase si gustoase, chiflele facute acasa sunt o alegere perfecta !
Ingrediente:
-1 kg faina cernuta
-50 gr drojdie proaspata
-2 lgt zahar
-1.5 lgt sare
-200 ml lapte
-2 oua
-100 ml ulei
-seminte ( eu folosesc un mix-quinoa )
-apa calduta
Pentru uns, avem nevoie de 2 galbenusuri amestecate cu 3 lg de lapte.
Mod de preparare :
-punem faina cernuta intr-un bol mai mare si facem in mijloc o gropita
-in acea gropita punem drojdia amestecata cu zaharul si putin lapte cald
-cand drojdia si-a dublat volumul incepem sa framantam, adaugand ouale intregi, sarea, laptele caldut si completand cu apa calduta
-spre sfarsit adaugam treptat uleiul cu care framantam pana cand aluatul formeaza basicute
-trebuie sa fie un aluat nici prea tare nici prea moale, potrivit
-presaram putina faina deasupra , acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la dospit intr-un loc cald
-trebuie sa dospeasca cca 45 min
-cand aluatul e dospit, scoatem aerul din el, intindem o foaie de cca 1.5 cm si cu o forma rotunda formam chiflele
-asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit inca cca 30 min
-batem bine galbenusurile cu laptele, ungem deasupra chiflele , presaram semintele si dam tava la cuptor pt 1/2 h
-sunt foarte gustoase si pufoase, numai bune de pachetel la scoala sau servici.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu