Aluat:
-250 gr unt
-185 gr zahar
-1 ou intreg + 2 galbenusuri
-1 lamaie ( coaja + sucul )
-12 gr praf de copt
-625 gr faina
Mai avem nevoie de :
-1.5 kg de mere
-2 plicuri zahar vanilat
-cateva lg zahar ( in functie de cat sunt de dulci merele )
-scortisoara
-optional 2-3 gutui
Mod de preparare :
-mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam untul, coaja si sucul de lamaie si faina in care am pus praful de copt. Framantam cu mana . Lasam aluatul la frigider 45 de min..
-pregatim merele: le curatam de coaja, le razalim, le stoarcem de suc si adaugam zaharul, vanilia, scortisoara si gutuile razalite ( daca avem, daca nu e foarte buna si fara )
- scoatem aluatul de la frigider si un sfert il lasam deoparte, iar restul il intindem pe hartia de copt
-intindem merele peste foaie si deasupra razalim aluatul ramas
-dam tava la cuptorul incins pt cca 30 min ( dupa 15 min, intoarcem tava )
-deasupra pudram cu zahar
Servim cu pofta maxima !!!!!
Arata super, İulia. S-o papati cu pofta ! :)
RăspundețiȘtergereMultumim mult Lumi !
Ștergere