Un desert rapid, aromat si cu multa dragoste !
Ingrediente:
-5 oua
-7 lg zahar
-7 lg faina
-1 portocala ( sucul si coaja razuita )
-un compot de ananas
-2 portocale
-500 ml frisca proaspata
-cca 100 gr zahar
- 100 ml iaurt
-coaja de la 1 portocala pt ornat
Modul de preparare:
-blatul il facem in doi timpi si trei maiscari : mixam bine albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar
-razuim coaja de la portocala si stoarcem sucul
-mixam bine si albusurile cu cantitatea de zahar ramasa pana se albesc si adaugam coaja si sucul de portocala si mai mixam cateva secunde
-turnam galbenusurile peste albusuri treptat si cu mare grija
-incorporam faina
-turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt
-dam tava la cuptorul incins pt cca 20 min
-lasam blatul la racit
-scurgem ananasul din cutie si il maruntim
-taiem cuburi mici portocalele
-nu insiropam blatul deoarece ramane sucifient suc in fructe
-mixam bine frisca, adaugam treptat zahar pudra si la sfarsit adagam treptat iaurtul ( daca doriti puteti pune mai mult zahar in frisca )
-presaram ananasul peste blat
-punem un strat de frisca si presaram portocalele dupa care punem din nou frisca
-ornam dupa bunul plac
Pofta buna !
Aceeasi varianta o putem face cu inimioare din suc de fructe cu gelatina
-acest blat l-am taiat in doua
-inimioarele de gelatina se fac foarte simplu : punem 250 ml suc de fructe ( eu am facut cu sirop de capsuni ) , adaugam plicul de Tort-Gelee , clocotim cateva secunde si turnam intr-o tava intinsa, lasam la racit si cu o forma de inima decupam inimioarele....
Cat sunt de bune si de frumoase torturile tale! <3 <3 <3
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina !
Ștergere