duminică, 20 iulie 2014

Desert cu piersici caramelizate



Sunt zile cand nu avem chef sa aprindem aragazul, asa ca vin cu o idee ,,fara cuptor".

Ingrediente:
-500 gr piscoturi
-200 ml sirop natural de fructe
-10 piersici
-5 lg de zahar
-250 ml frisca naturala
-3-4 lg zahar pudra

Crema:
-200 ml lapte
-4 galbenusuri 
-3 lg de faina
-100 gr zahar
-3 plicuri zahar vanilat
-150 gr unt


Modul de preparare;

-intr-un vas yena asezam piscoturile ,,imbaiate" in siropul de fructe ( eu am ametecat sirop de capsuni si fructe de padure, facut de mine bineinteles )

-spalam bine piersicile, le curatam de coaja si le taiem felii nu foarte mari.
-intr-o tigaie antiaderenta punem cele 5 lg de zahar si il caramelizam dupa care turnam piersicile si lasam cca 5 minute la foc potrivit .Hmmm, ies o nebunie, va asigur....
-lasam putin piersicile la racit dupa care le turnam peste piscoturi


Intre timp pregatim crema;
-mixam bine galbenusurile cu zaharul, adaugam faina
-punem laptele la fiert si cand este in punctul de fierbere adaugam amestecul de galbenusuri
-fierbem crema pana se ingroasa iar spre sfarsit adaugam vanilia
-lasam la racit crema dupa care, mixam bine untul si adaugam cate o lingura de crema rece.
-trebuie sa iasa o crema pufoasa

-intindem jumatate di crema peste piersici, dupa care punem inca un rand de piscoturi, peste ele cealalta jumatate de cantitate de crema iar deasupra frisca batuta bine cu 3-4 lg de zahar pudra



Dam desertul la rece...stiu, e greu de asteptat, dar, altfel nu e la fel de bun !!!

Pofta buna natiune !!!!!

P.S.- o sa va spun un secret, dar ramane intre noi....cu toata cura mea cu tot, nu am rezistat acestui desert, in schimb am alergat ,,portie dubla " :)*****






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu