vineri, 18 iulie 2014

Doar sens unic ????

Iubesc toti oamenii, la fel. Iubesc oamenii buni dar iubesc si oamenii mai putin buni. Cel mai mult ajutor il au cei mai putini buni. Unii strabat doar strazi cu sens unic. Sunt plafonati in cotidian si nu accepta implicarea. Viata lor se rezuma doar la hrana, odihna, telecomanda si barfe.  Nu accepta ca au nevoie de ajutor. Cum putem noi schimba un caracter imbibat in indiferenta, aroganta, minciuna, venin si invidie? Multi, sunt cauze pierdute, fara  o rezolvare. Omul este propriul stapan, ia singur deciziile, se lasa singur manipulat si influentat. In fiecare om exista ,,un artist", fiecare ne nastem cu un talant. Unii dezvoltam si nutrim talentul nostru, unii nu, il lasam pierdut prin suflet. Doar noi putem hrani ,,artistul" din noi, putem intra in competitie, la finalul careia ajungem sau nu pe podium. Trebuie sa acceptam si infrangerile, altfel nu putem simti gustul dulce al primului loc.  Omul este capabil de imposibil, totul este sa crezi in ceea ce iti propui sa faci, sa nu ramana doar in stadiul de ,,as face, dar nu cred ca voi reusi...". Cand hrana ta este si studiu, atunci te vei dezvolta sanatos, vei deveni puternic si imun la rautate. Cand accepti ca ai gresit este ca si cum iti mai dai singur inca o sansa.
 Oamenii buni, sunt primii care sufera, sunt huiduiti, injurati si batjocoriti. In schimb  sunt rabdatori, nu renunta usor si au puterea sa treaca peste obstacole.
 Oamenii slabi ajung sa se vanda ieftin, pe o stire,, de senzational "sau pe doua parale.  Ranjesc atunci cand au reusit sa finalizeze o nedreptate. Sunt mandrii de ei si au impresia ca fac bine. Se victimizeaza, isi gasesc intotdeauna un tap ispasitor si nu isi accepta faptele.
Mai sunt si lingaii, care prin slabiciunea caracterului, te ling si pe urma te scuipa, crezand ca vor avea notorietate. Lingaii sunt tot mai numerosi, au functii, si sunt ridicati in slavi.
Dar mai  sunt cei care iubesc, iubesc viata, cersetorii, natura, marea, anotimpurile.....iubesc toti oamenii, egal. Acestia din urma nu se vand, sunt stabili si sufera. Sufera pentru oameni necunoscuti, sufera pentru un catel sabandonat.....sufera.
Oare de ce unii oamenii aleg strazile cu sens unic? Doar ca trebuie sau din comoditate? De ce nu se implica? De ce nu accepta realitatea acestei societati infecte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu