luni, 30 septembrie 2013

TIRAMISU




  Tiramisu este un desert rapid si iubit de mai toata lumea !


Cantitatea de mai jos este pt o tava cu diametrul de 30/40 cm.
Avem nevoie de :
-500 gr piscoturi
-250 gr mascarpone + 3 lg zahar pudra
-5 galbenusuri + 3 lg de lapte + 10 lg de zahar
-400 ml frisca proaspata ( sau vegetala )
-2 lg cacao+ 100 gr zahar pt sirop ( sau cca 300 ml cafea naturala la ibric )
-putina pudra de cacao pt ornat

Modul de preparare :

Pregatim siropul ( sau cafeaua ) si il lasam la racit. Eu il fac cu sirop de cacao deoarece nu pot sa prepar deserturi care  contin cafea, este periculos pentru copii, sper sa fiti de acord cu mine !

Cele 5 galbenusuri le punem intr-o craticioara impreuna cu laptele si zaharul si le fierbem la foc mic cateva minute. Lasam aceasta crema la racit.

Mixam bine crema mascarpone cu cele 3 lg de zahar pudra

Mixam frisca, daca este frisca naturala avem nevoie de zahar pudra , daca folosim frisca vegetala, nu.


Turnam crema de galbenusuri peste mascarpone, mixam bine pana  devine pufoasa si adaugam cu o lingura frisca mixata .



Siropul il turnam intr-o farfurie si fiecare piscot il inmuiem in sirop, atentie pscoturile nu trebuie sa fie foarte inmuiate in sirop, aceasta operatiune se face rapid. Asezam un rand de piscoturi, intindem jumatate din crema, alt rand de piscoturi si cealalta jumatate de crema.



Deasupra pudram cu cacao.


Ornam dupa fantezia fiecaruia !


Putem pregati tiramisul si la pahar, arata bine si cu siguranta o sa lasam musafirii impresionati !!!
Procedura este aceeasi...



Lasam la rece pana a doua zi sau macar 4 ore !!

Pofta buna si spor la treaba !




.

Un comentariu: