duminică, 13 octombrie 2013

TORT RAPID CU MERE

Aroma merelor e inconfundabila, mai ales in combinatie cu scortisoara , desertul va fi unul foarte reusit !!!

Dragii mei acest tort a avut un mare succes in familia mea , deci, nu puteam sa nu il impartasesc cu voi....

Avem nevoie de :
-5-6 mere
-scoarta de scortisoara
-4-5 cuisoare
-cca 100 gr zahar
-10 lg zahar pt caramel
-5 oua
-5 lg iaurt
-10 lg zahar
-10 lg faina
-1 lgt praf de copt
-o lgt scortisoara macinata

Modul de preparare:
Punem zaharul intr-o cratita in care urmeaza sa facem tortul si il caramelizam , dar nu foarte tare...Intindem putin si pe peretii cratitei caramelul si lasam la racit.
Punem cele 100 gr zahar impreuna cu coaja de scortisoara si cuisoarele la fiert in 500-600 ml apa si le lasam sa fiarba 10 min, Cantitatea de zahar depinde si de cat de dulci sunt merele, daca sunt mai dulci puneti zahar mai putin, daca sunt mai acre puteti adauga zahar. Adaugam merele curatate si taiate in doua si le lasam sa fiarba cca 5-7 min. Le scurgem si le lasam la racit.
 Blatul il facem foarte simplu :
-separam albusurile de galbenusuri
-mixam bine albusurile cu zaharul, galbenusurile su iaurtul, turnam galbenusurile peste albusuri cu grija si incorporam faina in care am pus praful de copt.
Turnam compozitia in cratita in care am asezat merele peste care presaram scortisoara macinata si dam cratita la cuptorul incalzit pentru 30 minute.


Testul scobitoarea este cel mai indicat pentru a controla cand e gata tortul !


Lasam tortul in cratita pana se raceste total, dupa care il rasturnam pe un platou si il lasam la rece macar 2-3 ore. Lasam sa se desprinda singur din cratita, deci il lasam cu cratita deasupra si asa il dam la rece....

Rezultatul va fi unul foarte reusit.
Este un desert excelent si rapid. 




Pofta buna si astept impresii !!!!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu