marți, 15 octombrie 2013

PIZZA CHICKEN

Cred ca e o pizza iubita de toata lumea, de la cel mai mic, la cel mai mare...

 

Pentru aluat avem nevoie de :
 -600 gr faina
-30 gr drojdie proaspata
-1 lgt zahar
-200 ml lapte
-1 lgt sare de mare
-1 ou
-1 lgt oregano
-50-60 ml ulei
-apa calduta
 Punem drojdia cu lgt de zahar in laptele caldut  si lasam cateva minute pana isi dubleaza volumul.
Turnam drojdia peste faina in care am pus sarea, oul,oregano si incepem sa framantam energic,adaugand apa calduta. Adaugam treptat uleiul si mai framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la dospit cca 45 min.
 
 Mai avem nevoie de :
 -400 gr piept de pui
-200 gr cascaval
-300 ml suc de rosii concentrate
-cateva lg de boabe de porumb
-cateva masline
-2-3 lg de ulei
 
In timp ce aluatul se odihneste, pregatim pieptul de pui. Intr-o tigaie punem cele 2-3 lg de ulei si adaugam pieptul de pui taiat cubulete, adaugam putina sare si un praf de oregano.Lasam cateva min pana scade apa care a lasat-o carnea.
 
Cand aluatul a crescut, scoatem din el aerul si il impartim in cinci.
Din aceasta cantitate eu am facut 5 pizza mici.
 
 
Intindem aluatul in forma rotunda si punem sucul de rosii.
 
 
Imprastiem boabele de porumb si  pieptul de pui si mai lasam cca 15 min in tava dupa care dam la cuptorul incins pentru 25 min.
 
 
Adaugam maslinele din care am scos samburii si cascavalul taiat felii si mai lasam cateva momente tava in cuptor doar pana cascavalul se topeste. Cine doreste poate pune maslinele odata cu celelalte ingrediente, mie imi place gustul de masline mai natural....
 


 
...sa fie toate bune si frumoase, merge un pahar de bere rece sau unul de vin...
 
 Pofta buna !!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu