joi, 31 octombrie 2013

DULCEATA DE GUTUI...CU PUF GALBEN CA DE PUI...


Fiecare dintre noi are metoda lui de a face dulceata, eu vin cu o reteta pe care o fac de cand ma stiu...

Din 5 kg de gutui intregi si 2 kg de zahar mi-au iesit 10 borcanele de dulceata.

 Avem nevoie de :
-5 kg gutui
-2 kg zahar
-1 l apa
-sare de lamaie dupa gustul fiecaruia

Fierbem zaharul cu apa pana devine ca un sirop, cca 30 min.
Spalam bine gutuile, le curatam de coaja si fiecare gutuie o razalim in sirop.Asa dulceata o sa aiba o culoare frumoasa.Mai fierbem cca 45 min, adaugam sarea de lamaie dupa gustul fiecaruia, mai lasam sa fiarba 5 min si dulceata e gata. Turnam dulceata fierbinte in borcane curate si calde, o lasam cateva min si punem capacele asigurandu-ne ca se inchid ermetic.Lasam borcanele acoperite intr-o patura pana a doua zi dupa care le asezam frumos in camara.




Cu o aroma inconfundabila, dulceata de gutui o putem folosi si la diferite retete de prajituri si dulciuri facute acasa .
Pofta buna si spor la munca !!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu