joi, 31 octombrie 2013

PRAJITURA SNICKERS


O prajitura pe care puii mei o adora, de la mic la mare...

Ingrediente :
Blat :
-8 albusuri
-4 lg apa rece
-250 gr zahar pudra
-16 lg faina
-200 gr nuca macinata

Crema:
-cele 8 galbenusuri ramase de la blat
-250 gr zahar
-300 gr unt
-200 gr nuca prajita si taiata marunt

Mai avem nevoie de :
-200 gr ciocolata neagra pentru glazura + 2-3 lg ulei
-100 gr ciocolata alba pentru ornat

Mod de preparare :
Mixam bine albusurile, in care am pus cele 4 lg de apa rece, adaugand treptat zaharul. Adaugam nuca macinata si treptat faina.


Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia si dam tava la cuptorul incins pt cca 15-20 min. Dar cel mai bine este sa aplicam testul scobitoarea, este cel mai sigur, fiecare gospodina are cuptorul de aragaz diferit...blatul nu trebuie lasat mult, nu trebuie sa fie foarte uscat.



Dupa ce se raceste, indepartam hartia de copt inainte sa punem deasupra crema.

Mod de preparare crema:
Cele  250 gr zahar se caramelizeaza intr-o cratita. Cand zaharul e topit adaugam untul la temperatura camerei si mestecam energic. Adaugam nuca prajita si taiata si la urma galbenusurile mixate putin.
Crema o turnam asa fierbinte peste blat si o lasam la racit.


Dupa ce este racita crema turnam glazura deasupra. Glazura eu o fac din ciocolata neagra, topita pe bain- marie si adaugand cateva lg de ulei.

Topim la fel si ciocolata alba si ne jucam cu imaginatia facand diferite forme deasupra.


Dam prajitura la rece si ....depinde care cat rezista, ai mei dau tarcoale rapid, nu prea apuca a doua zi ...





Pofta buna !!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu