duminică, 13 octombrie 2013

TORT SAVARINA

Un tort foaaarte aratos si care iti face'' cu ochiul", chiar daca esti la dieta...."


Pentru a realiza aceasta minunatie, avem nevoie de :

Blat :
-3 oua
-2 lg pesmet
-1 lg faina
-3 lg zahar
-1/2 fiola esenta vanilie

Mai avem nevoie de :
-250 ml frisca naturala ( sau 250 ml frisca vegetala + 2 lg de smantana )
-500 gr capsuni +150 gr zahar + esenta de rom + 250 ml apa + putina lamaie stoarsa
-cateva capsuni pt decor
'-o lgt de unt pt uns forma pt blat
Mixam bine albusurile cu zaharul, galbenusurile cu esenta de vanilie si incorporam pesmetul in care am pus si lg de faina.


Tapetam o forma care o avem cu unt si pemet si turnam compozitia. 


Coacem blatul in cuptorul incins pt cca 15 min.Nu uitati sa faceti testul scobitoarea, e cel mai sigur! Lasam blatul la racit.

Intre timp punem cele 250 ml de apa la fiert cu zaharul si sucul de lamaie. Lasam sa fiarba pana devine ca un sirop si adaugam si esenta de rom.. Adaugam capsunile taiate si le lasam sa fiarba cca 5  minute. Le scurgem de sirop si le lasam la racit.
Taiem blatul in doua, il insiropam bine cu siropul ramas de la capsuni.


Mixam frisca bine si o punem peste capsuni, dupa care punem cealalta jumatate de blat. Insiropam si blatul deasupra si ornam dupa preferinta.




Tot ce imi ramane de spus, este ca va doresc  ...pofta buna !!!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu