marți, 5 noiembrie 2013

Ciorba de leurda cu oua la capac si mamaliga cu branza si kaiser


Ingrediente:
Pentru ciorba avem nevoie de :
-200-300 gr leurda ( 3 gramajoare )
-2-3 lg ulei
-4 oua
-250 gr iaurt slab cat mai natural
-100 gr smantana
-150 gr bors natural
-sare
Pentru mamaliga in straturi avem nevoie de :
-facem o mamaliga intr-un litru de apa
-300 gr branza framantata sau de burduf, preferabil sa fie naturala
-150 gr kaiser
-50 gr unt

Mod de preparare:

Intr-o oala de 2,5 l punem cele 3 lg de ulei si adaugam leurda spalata si rupta cu mana. Mestecam 2 min si adaugam cca 1 l de apa si lasam la fiert putin. Batem bine smantana impreuna cu iaurtul. Eu folosesc produse cat mai naturale, cineva ma intreba daca nu se taie iaurtul cand il pui in ciorba, mie nu mi s-a intamplat niciodata deoarece inainte sa adaug smantana amestecata cu iaurt , tot timpul adaug prima data 1/2 cana apa rece in ciorba si pe urma adaug smantana....Dupa ce a fiert cateva minute adaugam smantana si sare dupa gust. Dregem cu bors dupa preferinta fiecaruia si adaugam ouale intregi.Ouale trebuie efectiv sparte in ciorba intregi si nu mestecam decat dupa un minut.Cine doreste poate adauga un catel , doi de usturoi si putin marar ...

Mamaliga in paturi se face foarte simplu...facem o mamaliga intr-un litru de apa si ungem bine un bol cu unt. Punem un strat de mamaliga, unul de branza si presaram kaiser taiat cubulete si prajit putin, alt rand si tot asa....
 Se serveste impreuna cu ciorba...este un deliciu si nu spuneti nu imi place , pana nu incercati !!!!!!!



Pofta buna !!!!



Un comentariu: