marți, 5 noiembrie 2013

Prajitura ''VIS "

Astazi, fiind o vreme mohorata, ce puteam sa fac altceva decat sa fac o alta ''creatie ", o prajitura cu banane caramelizate si altele, caruia nu stiam ce nume sa ii pun , dar, cum fetele de pe facebook sunt mereu dragute, m-au ajutat si au botezat-o Prajitura ''VIS" deci traiasca nasa mare, Maria Georgiana Stoica !!!!


Deci sa trecem la treaba, nu este o prajitura greu de realizat...

Ingrediente:

Blat:
-6 oua
-8 lg de zahar
-10 lg faina
-100 gr ciocolata neagra sau cu lapte
-un praf de copt
-2 lg ulei

Pentru bananele caramelizate avem nevoie de :
-2 banane
-150 gr zahar
-30 gr unt

Siropul:
-2 lg cacao
-100 gr zahar
-400 ml apa

Pentru aveline avem nevoie de :
-250 gr frisca naturala
-250 gr mascarpone
-4-5 lg de zahar pudra

Mai avem nevoie de 200 gr ciocolata pentru glazura si mult spor !!!!!

Mixam bine albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar.Topim ciocolata dar nu trebuie lasata mult in apa fierbinte, doar pana se topeste. O amestecam cu cele 2 lg de ulei. Mixam bine galbenusurile cu zaharul ramas si turnam ciocolata mixand energic. Galbenusurile le turnam peste albusurile mixate si mestecam cu grija.



Adaugam faina in care am pus praful de copt si dam tava la cuptorul incalzit. Facem testul scobitoarea dupa 15-20 min si blatul e gata.
Intre timp fierbem siropul si il lasam la racit.

Dupa ce se raceste blatul il taiem in forma patrata si il trecem prin sirop. Aceasta operatiune o facem rapid, nu lasam sa isi ia prajitura sirop mult.
Asezam bucatile pe gratar si ne ocupam de banane. 
Intr-o tigaie antiaderenta punem zaharul sa se caramelizeze si adaugam untul moale.Taiem bananele cuburi si le punem rapid in crema caramel.

Lasam cateva minute sa se raceasca crema, dar nu prea mult sa nu se intareasca si o turnam deasupra pe prajiturele.
Topim ciocolata si adaugam cateva linguri de ulei, asa glazura o sa fie putin mai subtire si mai lucioasa.



Pentru aveline, mixam crema mascarpone, adaugam zaharul si separat mixam frisca si le unim. Facem aveline deasupra si lasam  prajiturelele la rece macar 4-5 ore sau pana a doua zi .


Tot ce imi ramane de spus este...pofta buna !!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu