sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Placinta cu varza



Dragilor, placinta cu varza nu se face in toate zonele tarii noastre, dar, trebuie sa o incercati , merita !

Ingrediente :
Aluat :
-500 gr faina
-25 gr drojdie proaspata
-1 ou
-100 ml lapte
-30 ml ulei
- 1 lgt sare de mare
-1 lgt zahar
- apa calduta

Pentru umplutura avem nevoie de :
-1 varza potrivita
-sare
-piper
-cimbru
-1 ceapa
-50 ml ulei

Cum procedam :
Framantam aluatul . Dragilor acest aluat este unul foarte bun chiar si a doua sau a treia zi ,  ramane tot pufos !


Nu cred ca este cazul sa mai scriu cum se framanta aluatul...

Inainte de a ne apuca de framantat aluatul, pregatim varza :
Tocam varza fin. Curatam ceapa si o taiem marunt.  Intr-o tigaie, antiaderenta de preferat, punem
uleiul la incins, calim putin ceapa si adaugam varza. Nu se adauga apa, varza lasa apa , deci o calim pana scade apa si este aproape gata. .Spre sfarsit presaram sarea, piperul si cimbrul dupa gustul fiecaruia.

Cand aluatul este crescut bine, scoatem aerul din el , il rupem in bucati de cca 60 gr si formam placintele , punand in mijloc varza.




Le mai lasam in tava la dospit cca 20 min, le ungem bine cu ulei deasupra, dupa care le dam la cuptorul preancalzit.
Se lasa la cuptor cam 25-30 min

Se servesc calde cu muuuuulta pofta !!!!


Pofta buna si spor la placintit !!!!
.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu