duminică, 24 noiembrie 2013

Prajitura cu nuci si frisca



Pentru a crea acesta minunata prajitura avem nevoie de :
Ingrediente pentru foi :
-3 oua intregi
-250 gr zahar pudra
-3 lg miere de albine
-150 gr nuca macinata
-1 lgt bicarbonat de sodiu
-500 gr faina

Mai avem nevoie de :
-1 kg frisca naturala
-250 gr zahar pudra ( doar daca folosim frisca neindulcita ! )
-150 gr nuca macinata

Mod de preparare :
Mixam bine ouale, adaugam zaharul si mierea si mai mixam pana se inspumeaza.
Adaugam nuca macinata si faina in care am pus bicarbonatul. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider cel putin 4-5 ore.Eu il las de seara pana a doua zi dimineata.


Impartim aluatul in patru parti egale si facem patru foi pe dosul tavii. Tavile se ung cu putin ulei , iar aluatul il presaram cu faina sa il putem intinde.
Pentru umplutura, mixam bine frisca cu zaharul si adaugam nuca macinata.Daca folositi frisca vegetala nu este nevoie sa puneti zahar.


Umplem foile cu frisca si prajitura este gata !


Deasupra pastram 3-4 lg de frisca si o intindem peste ultima foaie dupa care presaram putina nuca macinata.
Se lasa pana a doua zi.


La noi a avut maaare trecere !!!


Pofta buna !!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu