duminică, 26 ianuarie 2014

Poale'n brau



Ingrediente:
-500 gr faina
-3 galbenusuri
-250 ml lapte
-100 gr zahar
-80 ml ulei
-25 gr drojdie
-un praf de sare

Umplutura:
-1 kg de mere
-cateva lg zahar
-scortisoara

sau

-600 gr branza de vaci
-cateva lg de zahar
-stafide ( se pun la muiat in apa calduta cu putin rom )
-3 galbenusuri
-coaja de portocala sau lamaie

sau

-gem sau dulceata

-pt uns deasupra mai avem nevoie de 2 galbenusuri si cateva lg de lapte

Metoda de preparare este una clasica si simpla :
-punem faina intr-un bol, facem in mijloc o gropita in care punem  drojdia amestecata cu o lgt de zahar si putin lapte caldut
-mixam bine galbenusurile cu zaharul si praful de sare
-adaugam laptele la galbenusuri si le turnam peste faina
-incepem si framantam energic
-adaugam uleiul treptat , framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini
-lasam aluatul la dospit acoperit cu un prosop

Aceste placintele se pot umple dupa preferinta:
-daca le facem cu mere, curatam merele , le dam prin razatoare, le stoarcem si adaugam zahar dupa gust si scortisoara
-daca le facem cu branza de vaci amestecam toate ingredientele de mai sus cu branza 
-se mai pot umple cu nutella, gem sau dulceata.




-se rupe din aluat si se formeaza placintelele ( eu il cantaresc, cca 60 gr de aluat la o placintica )
-se lasa in tava la dospit inca cca 30 min dupa care le ungem deasupra cu 2 galbenusuri amestecate cu cateva lg de lapte
-se dau la cuptorul incalzit pt 15 min se intorc si se mai lasa inca 10-15 min.

SE SERVESC CU MAAARE POFTA !!!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu