miercuri, 12 iunie 2013

Prajitura de post

Un desert minunat, racoros si foarte aromat
 Pentru blat avem nevoie de :
-o cana de faina
-1/2 cana lapte de soia
-1/2 cana zahar ( il facem pudra )
-1/4 cana ulei
-1 lgt praf de copt
-4-5 lg merisoare taiate mai mici
-1/2 esenta vanilie ( fiola )
-1 lgt coaja de lamaie rasa

Crema:
-sucul de la o portocala stoarsa
-lapte de soia
-1/2 plic budinca de vanilie
-3 lg zahar
-1 lg amidon
-vanilie

Intr-un bol mixam laptele de soia, uleiul, coaja de lamaie, vanilia si zaharul.
Merisoarele le taiem mai mici si le incorporam in faina cu praful de copt.


Incorporam faina in compozitia mixata.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pt cca 25 
Pregatim crema :
Amestecam praful de budinca cu zaharul, amidonul si vanilia. Stoarcem o portocala , iar restul pana la 250 ml completam cu lapte de soia. Adaugam putin lapte la ingredientele din bol iar restul il punem la fiert . Cand clocoteste adaugam compozitia din bol si lasam budinca sa fiarba cateva momente...
Turnam budinca peste blatul racit si presaram fulgi de cocos deasupra.
 Pofta buna !!!



Un comentariu:

  1. imi place cum suna ...de unde-ti vin ideile astea? (Y)
    imi pare asa, foarte light...iamiii!!

    RăspundețiȘtergere