vineri, 14 iunie 2013

Profiterol


Un desert cu un aspect foarte ademenitor si usor de realizat !


Pentru gogosele avem nevoie de ;
-200 gr faina
-220  ml apa
-80 ml ulei
-4 oua intregi
-un praf de sare

Crema:
-6 galbenusuri
-200 ml lapte
-150 gr zahar
-3 lg amidon
-3 plicuri vanilie
-o cana frisca batuta


Punem la fiert apa, uleiul si sarea. Cand clocoteste adaugam faina in bloc. Mestecam rapid pana se desprinde de cratita. Lasam aluatul la racit. Cand aluatul s-a racit, adaugam ouale pe rand. Secretul consta in adaugarea oualor...nu adaugam urmatorul ou pana nu este incorporat primul...



Tapetam tava cu hartie de copt si formam gogoselele cu un posh .

Dam tava la cuptorul incins...primele 15 min nu deschidem usa cuptorului deoarece riscam sa se lase gogoselele.
Se coc la foc mare.

Pregatim crema de vanilie:
-punem amidonul in laptele rece, mixam bine galbenusurile cu zaharul si vanilia, le turnam peste lapte si fierbem crema 
pana se ingroasa.
-lasam crema la racit
-mixam cca 100 ml frisca lichida
-adaugam treptat cate o lg de crema in frisca

Le umplem cu crema de vanilie si frisca, deasupra ornam cu topping de ciocolata


Pofta buna !!!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu