joi, 20 februarie 2014

Paine si chifle cu cartofi



'Painea noastra cea de toate zilele'...


Avem nevoie de :
-500 gr faina cernuta
-300 gr cartofi fierti
-25 gr drojdie proaspata
-350 ml lapte caldut
-50 ml ulei
-1.5 lgt sare de mare
-1 lgt zahar

Mod de preparare :
-fierbem cartofii in coaja 
-mixam cartofii fierti si curatati, adaugand putin lapte cald
-punem faina cernuta intr-un vas, facem in mijloc o gropita unde punem drojdia amestecata cu zaharul si putin lapte caldut
-cand drojdia si-a dublat volumul adaugam cartofii, laptele cald , sarea si incepem sa framantam
-daca mai este nevoie, se mai poate adauga lapte
-spre sfarsit adaugam uleiul treptat , pana cand aluatul face basicute de aer
-lasam la dospit cca 40 min


-scoatem aerul din aluat si formam chiflele sau painea
-tapetam tava cu hartie de copt , asezam chiflele formate ( sau painea ) si mai lasam la dospit in tava inca 40 min
-dam tava la cuptor pt cca 30 min


Tot ce pot sa va spun este ca sunt foaaarte pufoase si delicioase, numai bune de mancat chiar si cu lapte...simple !



Pofta buna si spor la framantat !!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu