duminică, 9 februarie 2014

Prajitura cu minole



Initial am vrut sa fac o lamaita, dar aveam cateva minole si am zis sa incerc ceva nou.

Ingrediente pentru foi:
-3 oua
-9 lg zahar ( facut pudra )
-9 lg lapte
-9 lg ulei
-1 lgt bicarbonat ( sau amoniac )
-faina , cat cuprinde , sa fie un aluat mai moale

Crema:
-400 ml lapte
-4 lg amidon + 1 lg de faina
-2 galbenusuri
-150 gr zahar
-1 fiola vanile
-coaja rasa de la 2 minole
-200 gr unt
-sucul de la 2 minole

Pt decor:
 cativa fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare :
Mixam bine ouale intregi, adaugam zaharul, uleiul, laptele si incepem sa adaugam treptat faina in care am pus bicarbonatul ( sau amoniacul ).Framantam aluatul, care trebuie sa fie destul de moale.
Impartim aluatul in patru si coacem cele patru foi pe dosul tavii.

Preparam crema :
-punem laptele la fiert cu coaja de la minole, galbenusurile si zaharul
-intr-un bol amestecam faina cu amidonul si cu lapte, pana devine o pasta omogena
-cand incepe laptele sa clocoteasca turnam treptat amidonul din bol, trebuie sa devina o crema densa
-adaugam vanilia si mai lasam cateva secunde sa fiarba si luam crema de pe foc
-adaugam sucul de la minole


-lasam crema la racit
-cand crema  este rece, inspumam untul si adaugam cate o lingura de crema, mixand bine Daca este cazul, putem sa mai adaugam putin zahar pudra sau suc de minole, daca nu este destul de aromata

Impartim crema in trei si umplem prajitura. Deasupra intindem putina crema si presaram cativa fulgi de cocos.



Este necesar sa stea prajitura de pe o zi pe alta, altfel foile vor ramane tari....deci, pofta'n cui pana a doua zi !!!


 Pofta buna !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu