Aluat :
-500 gr faina alba
-400 gr faina spelta
-100 gr fulgi de ovaz
-1 ou
-200 ml lapte
-1 lgt zahar brun
-50 gr drojdie proaspata
-2 lgt sare de mare
-30 ml ulei
-100 gr seminte de floarea soarelui
-apa calduta
Mai avem nevoie de :
-1 ardei rosu
-15 masline
-4oo gr branza
-1 ou
-sare
ulei pentru intins aluatul
Amestecam faina, fulgii de ovaz, faina spelta si sarea intr-un bol, facem o gropita in mijloc si turnam drojdia amestecata cu lgt de zahar si laptele caldut.
Cand drojdia si-a dublat volumul incepem sa framantam . Adaugam oul. Framantam energic pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Adaugam si uleiul treptat si incorporam semintele.
Lasam aluatul la dospit intr-un loc ferit de curenti de aer.
Intre timp pregatim branza : punem un ou, sare si framantam putin. Eu folosesc cas de vaca natural sau cascaval...
Taiem cuburi maslinele fara samburi si ardeiul.
Si incepem sa facem mini focaccia;
Formam bile mici ( cca 50 gr aluat ) din aluat le intindem cu mana unsa cu ulei , punem umplutura dupa preferinta fiecaruia si ridicam marginile...
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20 min la dospit.
Le dam la cuptor pt cca 30 min.
Nu am mai stat sa le fac tocmai egale...eram tare grabita...la ai mei le era foameeee...dar au iesit foarte gustoase...
mmmm, ce miros era in casa...
Pofta buna !!!
Imi si inchipui mirosul care s-a raspandit de la minunatiile astea.
RăspundețiȘtergereVecinii mei tare ma mai "iubesc"...ei saracutii raman cu mirosul...sunt tare gustoase Alina !
Ștergere