sâmbătă, 25 mai 2013

Cartofi noi cu usturoi verde si branza la cuptor

O reteta rapida, dar deosebit de gustoasa.
Avem nevoie de :
-1 kg cartofi noi
-1 leg usturoi verde
-cca 200 gr branza sau cascaval
-50 ml ulei
-sare de mare
Dragii mei, procedura e una foarte simpla. Inainte de toate dam drumul la cuptor. Spalam bine cartofii, ii stergem de apa, ii asezam intregi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptor, fara sa ii acoperim si fara ulei. Ii lasam 15 min, dupa care ii intoarcem si ii mai lasam 15 min. Scoatem tava si adaugam ulei. Dupa alte cateva min scoatem tava din nou si cu un cutit crestam cartofii in lung, presaram sare, adaugam usturoiul in fiecare cartof si ii mai lasam 10 min la cuptor dar acoperim tava cu folie.. Ultima data punem branza in fiecare cartof si lasam doar pana se topeste branza, dar indepartam folia. Sa nu vi se para ca timpul de coacere este prea lung, deoarece trebuie sa se formeze o crusta deasupra si descoperiti, cartofii se fac mai greu. Pofta buna !!!....si astept impresiile voastre :)
 Ii puteti servi cu diferite preparate, eu am facut chiftelute la cuptor...

2 comentarii: