joi, 30 mai 2013

Focaccia

Focaccia este preferata mea...Azi, focaccia  cu rosii uscate, masline si usturoi verde.
Pentru 2 focaccia avem nevoie de :
-700 gr faina alba
-300 gr faina integrala sau faina spelta
-1 ou
-150 ml lapte
-50 gr drojdie proaspata
-1 lgt zahar
-2 lgt sare de mare
-30 ml ulei de masline
-apa calduta
-3 fire de usturoi verde
-6-7 buc rosii uscate
-100 gr masline
Modalitatea de preparare este cea clasica :
Framantam aluatul ca si cel pt paine , punem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc unde turnam drojdia amestecata cu lgt de zahar si laptele caldut,lasam putin la dospit pana ce drojdia isi dubleaza volumul si incepem sa framantam adaugand apa calduta, oul, sarea, iar spre sfarsit adaugam treptat uleiul de masline. Cand am terminat de framantat, adaugam in aluat maslinele taiate cuburi mici, rosiile uscate si taiate si ele cuburi mici si usturoiul tocat. 
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul la dospit intr-un loc cald .Cand acesta si-a dublat volumul, il impartim in doua , tapetam tavile cu hartie de copt, ungem cu putin ulei de masline, si mai lasam la dospit in tava inca cca 20 min.
Ungem deasupra cu putin ulei de masline si presaram seminte de floarea soarelui.
Dam tava la cuptorul incins pentru 30 min. Facem testul scobitoarea, care este cel mai sigur ...
...si focaccia este gata !
Dragii mei este o bunatate, aromata, pufoasa si sanatoasa...
Pofta buna !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu