duminică, 26 mai 2013

Saratele fragede

-250 gr unt
-2 oua
-100 ml ulei
-100 ml otet
-1 praf de copt
-1 lgt sare
-1 lgt zahar
-faina cat cuprinde

in aluat se pot adauga condimente : boia de ardei iute sau dulce, chimen,cimbru...


-susan, mac pentru presarat deasupra

Aceasta reteta o am de la Meryem Sunar, o alta impatimita in ale gatitului...caruia ii multumim !!!
Se amesteca toate ingredientele, dar fara albusuri, deci se pun doar galbenusurile, albusurile le folosim la uns deasupra si se face un aluat potrivit care sa nu se lipeasca de maini.. Se formeaza diferite forme, se ung cu albus, se presara susan sau mac si se dau la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt. Cand se rumenesc se scot si...
....pofta buna !!!!!!!
Nu uitati , merg tare bine cu o bere langa !!!!!!!

Un comentariu:

  1. Ma bucur tare mult ca ti-au placut, İulia. Imi plac mult şi astea decupate. Te pup. O seara liniştita. :)

    RăspundețiȘtergere