marți, 28 mai 2013

Pizza de casa

Cand spui " pizza ", te duce cu gandul la Italia....mozarella, prosciuto. pomodoro....insa eu fac pizza in toate modurile posibile...
Azi avem pizza de casa...carnat cu sunca, rosii, usturoi verde, branza de casa....
Am incercat tot felul de combinatii si m-am oprit la acest aluat care il folosesc la blat si la placinte sarate...
deci ,avem nevoie de :
-500 gr faina
-1 cub de drojdie ( 25 gr )
-100 ml lapte caldut
-1 ou
-sare
-20 ml ulei
-apa calduta
-1 lgt zahar
Pt umplutura:
-branza de casa sau cascaval
- 2 rosii
-suc de rosii
-2 carnati cu sunca
-1 leg usturoi verde
-1 ou
-oregano
-sare
Punem faina intr-un bol mai mare, facem o gropita in mijloc, turnam drojdia amestecata cu lg de zahar si laptele caldut. Lasam sa isi dubleze drojdia volumul si incepem sa framantam. Adaugam oul , sarea si treptat adaugam apa calduta. Spre sfarsit adaugam uleiul. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Cand e dospit aluatul, incepem sa modelam pizza.
Carnatul il taiem rondele, branza o amestecam cu putina sare si un ou, usturoiul il tocam.Tapetam tava cu hartie de copt, intindem aluatul, ungem cu sos de rosii sau suc de rosii,presaram oregano,punem branza, carnatul, rosiile feliate si usturoiul. Dam tava la cuptorul incins pt cca 20 min.
Consistenta, aromata si pe placul celor mici, aceasta pizza este tot timpul favorita familiei !!!
Pofta buna !!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu