miercuri, 29 mai 2013

Ficat de porc la cuptor

La cuptor, ficatul devine mai fraged si mai sanatos, bineanteles...
-500 gr ficat
-1 pahar de lapte
-5-6 catei de usturoi
-sare, piper
-usturoi verde
-ulei
Punem ficatul, taiat in bucati mai mari, intr-o farfurie, turnam un pahar de lapte peste el si presaram usturoi taiat peste el. Punem o folie peste si il lasam la frigider de pe o zi pe alta, daca nu macar 4 ore.
Il scoatem din lapte il stoarcem si il tapetam de surplusul de lapte cu servetele uscate , il asezam in tava unde am pus putin ulei.
Il dam la cuptorul incins. Il intoarcem dupa 15 min, il mai lasam inca 10 min. presaram sarea , piperul, usturoiul verde si lasam doar 2-3 min. 
Il putem servi simplu sau cu o portie de cartofi la cuptor si cu un sos de usturoi cu iuart.
Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu