duminică, 26 mai 2013

Prajitura cu rubarba, capsuni si branza de vaci

-5 oua
-1 lg de unt
-3 lg de iaurt
-10 lg de zahar
-10 lg de faina
-2 lg de cacao
-esenta de rom
-2 lgt praf de copt

-150 gr branza de vaci
-1/2 esenta vanilie ( fiola )
-1 ou
-1 lg gris
-2 lgt coaja de lamaie
-zahar dupa gust

- 1 fir de rubarba+ 5-6 lg de zahar
-150 gr capsuni taiate
Intr-o craticioara, punem rubarba taiata felii cu zaharul si o fierbem cca 4-5 min. O lasam la scurs.Pregatim branza de vaci cu oul, esenta, grisul, zaharul si coaja de lamaie. Incalzim cuptorul si ne apucam de treaba. Mixam bine albusurile cu zaharul si separat galbenusurile in care adaugam untul ,iaurtul si esenta de rom. Turnam galbenusurile peste albusuri cu mare grija.
Incorporam si faina in care am pus cele 2 lg de cacao si praful de copt.

Tapetam o tava de 22/28 cu hartie de copt,turnam compozitia si cu o lingurita punem branza de vaci.
Dupa ce am terminat branza de vaci punem rubarba.
Si ultima data punem capsunile taiate felii.
Dam tava la cuptor pentru cca 25 min, dar cel mai bine facem testul scobitoarea, asa vedem cel mai bine cand e gata...fiecare gospodina isi cunoaste cuptorul...
Este o prajitura aromata, pufoasa si pe placul intregii familii !!!
Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu